Ostatnio na Forum
Zobacz co napisali
| Przyjście na świat dziecka to wielkie wydarzenie w skali całej rodziny. Zmiana stylu życia domowników wobec tego wspaniałego wydarzenia jest nieunikniona. Wobec tego mamy szukają informacji, porad jak maja się zachować, co mają zrobić w różnych nowych dla nich życiowych sytuacjach. Porady są czerpane z rozmów z bliskimi, konsultacji lekarskich, poradników, pism, telewizji, radia, Internetu i innych źródeł. Pomimo tak szerokich możliwości dokształcenia się, znalezienie się w nowej sytuacji dla wielu rodziców nie jest proste i wymaga sporo wysiłku. Wyobraźmy sobie sytuację, że rodzice niemający doświadczenia zostają odcięci od wszelkich źródeł pomocy i od informacji, zostają zdani sami na siebie. Nie dostają porad udzielanych mamie już w szpitalu, nie mają wsparcia rodziny, wreszcie kontaktu i możliwości pozyskania wiedzy skądinąd. Już pierwszego dnia ogrom nowych sytuacji, w których nie umieliby się odpowiednio zachować spowodowałby u nich bardzo wysoki poziom stresu, nie mówiąc już o skutkach, jakie taka sytuacja przyniosłaby dla malucha. |
| Więcej … |
Nowe komentarze
Doskonała figurka małego Bokse...
Niestety nie mam pojęcia. Musi być dopracowana, bo bokser nieźle się wkrę... Więcej...
22.04.2012 13:24
komentator Mike
Doskonała figurka małego Bokse...
Gdzie można kupić taką figurkę? Proszę o kontakt. Więcej...
20.04.2012 19:07
komentator katrinn
Społeczność miłośników psów
Z powodu mody na rzeczy z „Dachu świata” w Chinach wszystko, co z Tybetu p... Więcej...
13.04.2012 12:25
komentator Mike
Czy funkcja reproduktora powoduje u psa problemy z charakterem?Czytałem w kilku miejscach o możliwych zmianach w osobowości, charakterze psa, gdy ten staje się reproduktorem. Opisywane zmiany miały negatywny wydźwięk, jak pobudliwość, spadek posłuszeństwa, wzrost agresji do innych psów itp. Ponieważ nie maiłem nigdy psa reproduktora nie mam pojęcia jak to jest, a związek miedzy zmianami charakteru, a funkcją reproduktora zaciekawił mnie.
|
|
|
Zanim coś napiszesz: Poszukaj czy inni już tego nie napisali|Poszukaj w FAQ|Zadbaj o jakość postów |
|
| Pisanie dostępne dla zarejestrowanych Miłośników Piesków |
Re: Czy funkcja reproduktora powoduje u psa problemy z charakterem?Nie zauważyłam żeby psy(reproduktory) były bardziej agresywne do innych psów i mniej posłuszne od tych które suczki nie kryły.
|
|
Re: Czy funkcja reproduktora powoduje u psa problemy z charakterem?Wszystko zależy od charakteru podstawowego psa.
|
|
Re: Czy funkcja reproduktora powoduje u psa problemy z charakterem?Mam psa, który zawsze miał o zdecydowany charakter.
|
|
Re: Czy funkcja reproduktora powoduje u psa problemy z charakterem?Też miałam taką sytuację, że samiec, który pokrył sukę z łagodnego stał się ostrym i zdominował pozostałe psy. Również w relacjach z obcymi psami stał się agresywny. Jedyne co, to nie zmieniło się jego nastawienie do ludzi i nadal jest łagodnym pieszczochem. |
|
Re: Czy funkcja reproduktora powoduje u psa problemy z charakterem?Miałam reproduktora i to rottweilera, któremu krycia nie zmieniły charakteru. Do śmierci pozostał przyjazny do ludzi i psów. A miał dobry charakter, wyszkolenie POI.
|
|
Re: Czy funkcja reproduktora powoduje u psa problemy z charakterem?Nasz reproduktor szura do innych psów na dworze, kiedy jest w towarzystwie suczek, ale w domu, nie oszukujmy się, rządzi pani prezes 4kg żywej wagi i nikt jej nie podskoczy, ani reproduktor z rozdmuchanym ego ani AST ani kot z papugą |
|
Re: Czy funkcja reproduktora powoduje u psa problemy z charakterem?No u mnie też reproduktor był ważny, ale w domu rządziła suka i jeżeli leżała w poprzek przedpokoju a on chciał przejść do nas do pokoju to siedział i płakał, żeby ja ruszyć, bo on nie przejdzie. A mógł przez nią przeskoczyć, ale ona sobie tego nie życzyła i tylko ja mogłam ją ruszyć, żeby przeszedł. A teraz mam rottweilerkę i pinczerkę średnią i kto rządzi? 20 mies. pinczerka 7-letnią rottką, bo ta jest dobroduszna w stosunku do małych i sie daje ujeżdżać. |
|
- Strona główna
- » Dorosłe Psy
- » Psy
- » Czy funkcja reproduktora powoduje u...
Najaktywniejsi
Informacje forum
- Informacje o Użytkownikach: Najnowszy Użytkownik : TAG
- Wątek
- Nowy
- Zamknięty
- Przyklejony
- Aktywny
- Nowy/Aktywny
- Nowy/Zamknięty
- Nowy przyklejony
- Zamknięty/Aktywny